Birçok kişi salatalık suyunu dikkatsizce atıyor, ancak kaynatma işleminin mutfakta ve evde çok sayıda kullanımı var. Suyu neden kesinlikle çöpe atmamanız gerektiğini burada öğreneceksiniz.
Turşuyu seven herkes sorunu bilir: Çıtır atıştırmalıklardan sonra genellikle çok fazla salatalık suyu kalır. Ancak onu kanalizasyona dökmek yerine, biraya daha yakından bakmaya değer. Çünkü içerisinde vitamin ve mineral gibi birçok değerli bileşen bulunmaktadır.
Bir bardaktan çıkan çok yönlü mucize – bu yüzden salatalık suyunu asla atmamalısınız
Bir araştırmaya göre suyun ekşi tadı kas kramplarını bile hafifletebilir. Vücut ağırlığının kilogramı başına bir mililitrenin kramp süresini yarı yarıya azalttığı söyleniyor.
Baharatlı su, çeşitli yemeklerin içeriği olarak idealdir. Makarna veya patates salataları, bir miktar salatalık suyuyla özel bir dokunuş kazanır. Et suyu etin marine edilmesi için de idealdir; onu özellikle yumuşak ve lezzetli kılar.
Salatalık suyunun mutfakta kullanımı
Kokteyller bile bu özel su ile tatlandırılabilir ve içeceğinize şaşırtıcı derecede taze bir içerik kazandırır.
Yabani otlar ve kireç birikintileri için ev ilaçları
Salatalık suyu sadece mutfakta kullanılmaz, aynı zamanda evde doğal bir temizlik maddesi olarak da kullanılmaya uygundur. Bakır yüzeylerin yeniden parlamasını sağlamak için kullanılabileceği gibi, su ısıtıcısındaki kireç kalıntılarının giderilmesine de yardımcı olur.
Suyla doldurulmuş bardak bahçede bile işe yarar; zambak veya çuha çiçeği gibi bitkiler seyreltilmiş demlemeden gübre olarak yararlanır.
Salatalık popüler bir sebzedir ve sıklıkla serinletici bir atıştırmalık olarak veya salatalarda içerik olarak kullanılır. Ancak salata ve turşu da dahil olmak üzere salatalığın farklı türleri vardır.